Issues/ Bugs

This is a place to report issues and bugs with Report Builder. Thank you for your contributions.


Qualtrics data files not readable in Report Builder

1 comment(s)     Aug 21, 2017

We changed survey platforms to Qualtrics and discovered that the default SPSS .sav files are not useable by Report Builder. If you load the data file into RB and specify a table or chart, the RB results window just says “Queued [dataset1]” and stays that way. What’s weird is that if we read the fi... [view]


Really minor note here for you, but I just noticed the following. I created an Excel graph with 2 filters: Filter 1: s0==2 or s0==3 or s0==4 Filter 2: wave==3 When I export the graph to Excel and then unhide the data, the table shows the filter logic like this: Filter: s0 == Un... [view]


keyword [n] in labels stopped working in v1.3.1005

3 comment(s)     Jan 20, 2017

I just downloaded the new version of the program yesterday. I’m noticing that the base sizes are disappearing on some of the projects I created in the older version of Report Builder. They are replaced with (n=). I also tried creating a new table and I’m having the same issue. I think I tried al... [view]


Missing placeholder values cause export problems

0 comment(s)     Nov 3, 2016

In a powerpoint slide: If a placeholder value is set, but the placeholder doesn't exist in your slide layout template, the exported powerpoint slide will have unreadable content (and powerpoint will give an error). This scenario may be the result of setting a placeholder value, then changing the s... [view]


Start screen is blank except for red bar

1 comment(s)     Oct 25, 2016

I’m having some trouble with the Report Builder program this morning. I just wanted to check-in with you to see if you might be able to help me figure out what is wrong. When I open the program I just get a white screen. When I move my mouse around a red bar appears as well as a path to some of o... [view]


Multi-var combine on string variable

1 comment(s)     Sep 19, 2016

Whenever we try to run “Multi-var combine” using a string variable, the program recognizes it as a numerical. To fix this, we have to go in and change the syntax so that Report Builder can know that we are working with a string variable, and not a numerical. Is there a way that the program can autom... [view]


Sorting with N-Axis visible

1 comment(s)     Mar 9, 2016

When the N Axis is visible and is the innermost rows axis, sorting doesn't work the way you'd probably want it to work. Sometimes percents are first and sometimes frequencies are first. But really, it would be nice to leave the elements of the N Axis as-is, but sort using the outer axis, e.g. Meas... [view]


In a new project I’ve started, the values in the Edit Measures window for percents and frequencies are shown in descending order (from 5 to 1). Typically I’ve seen it in ascending order. Is this related to an update to RB? (Or, could I be working with an SPSS file that has a different way of mana... [view]


A user encountered a data file that caused RB to stick at 0% when trying to compute. After studying the file's binary data I discovered that it didn't specify the number of cases in the file. I'm not sure if the SPSS file specification requires that or not. The workaround was to open the file in ... [view]


RESOLVED. I discovered a small bug in RB when using weights. If you have a range defined with an empty upper or lower boundary (`‘null’` in the syntax below) weighted value will always show up as 0. pctinrange(Q1,1,null) However setting the max value to an actual number instead (in this ... [view]

Report an Issue/ Bug

Please sign in to report an issue/ bug.